Omgeving Ootmarsum

Puur genieten van natuur en cultuur!

Noordoost twente

Noordoost-Twente is schitterend. Een gastvrije streek met fraaie, glooiende landschappen. 
Prachtige onverwachte vergezichten en schilderachtige doorkijkjes. Het coulisselandschap wordt afgewisseld met prachtige uitgestrekte bossen, als het Springendal en het Singraven met in het groen verborgen water-en windmolens en pittoreske dorpjes vragen gewoonweg om een lange fiets- of wandeltocht. Maar vergeet ook het Duitse grensgebied niet. De kasteelruïne van Lage, Klooster Frenswegen, kasteel van Bad Bentheim zijn maar enkele voorbeelden. Midden in dit mooie gebied ligt het stadje Ootmarsum, met haar rijke historie.

Ootmarsum

Dat is puur genieten op de grens van natuur en cultuur! Genieten van prachtige, creatieve kunst en authentieke Twentse cultuur in een kleurrijke, schilderachtige omgeving. Ootmarsum is een fantastische uitvalsbasis voor een kort bezoek of een langer verblijf in Twente. Ootmarsum is bekend om haar kunstgalerieën maar kent ook een zeer gevarieerd aanbod van winkels. Van authentiek tot trendy outlet, kleding, woonaccessoires en woninginrichting. Kortom alles wat met lifestyle te maken heeft. Ook de vele musea zijn uw bezoek waard. Het Openluchtmuseum en het Drostenhoes Het land van Heeren en Boeren, het Educatorium of het Chronomium zijn maar enkele voorbeelden. 

Boven op de 71 meter hoge Kuiperberg even buiten Ootmarsum heeft u een mooi uitzicht over een groot deel van het Twentse landschap.
Het stadje is gelegen op 12 km van de A1, en 3 km van de Duitse grens.
De steden als Enschede, Hengelo, Almelo, Nordhorn en Bad Bentheim zijn op korte afstand.